Burgundia Jazzband

Swingende jazz

BURGUNDIA er det latinske navn for Bornholm. Burgundia Jazzband er da også hjemmehørende på ferie- og solskinsøen i Østersøen. Her har det spillet overalt siden starten i 1985.

Burgundia Jazzband.

Bandets kendetegn er glad, swingende jazz, som spænder lige fra gedigen, traditionel jazz over revivaljazz fra 60'erne og til evergreens, både udenlandske og danske. Inspirationen hentes både hos Louis Armstromg, Eddie Condon, Chris Barber, Kenny Ball, Papa Bue og hos mange andre, hvor der stjæles med ører og nodepen, alt hvad der kan fås fat i. En gang imellem sker det dog også, at bandet selv får en god ide.....

To af musikerne er indfødte med rødder langt ned i klippegrunden, mens de fire andre er tilflyttere, eller "førda", som man siger på solskinsøen. Men når musikken spiller, kan man alligevel ikke høre, hvem der stammer hvorfra. Og dog! Er der ikke en anelse af urklippens kraft og bølgernes sus i basunens vældige klang og trommernes hidsende rytmer?

Storm P. påstod, at hvis man er glad, er man selv ude om det, for der er nok at være ked af. Det kan også være, at man er blevet udsat for et par numre med Burgundia Jazzband, så man ikke kan lade være med at komme i godt humør.

I mange somre har Burgundia Jazzband været fast leverandør af lørdagsjazz på Laksetorvet i Rønne, sponsoreret af Palæcafeens tidligere ejer Jacob Volquartzen. Orkestret skabte stemning og humør blandt publikum, som i et par timer sad og nød en udendørs øl eller en kop kaffe i solen, som altid - næsten - kom frem til tonerne af "When You're Smiling". Samtidig har bandets sanger sin egen stil, når han præsenterer "næste nummer". Det bidrager også til at højne stemningen og til at få solen frem.

I 1998 fik bandet tildelt Bornholms Tidendes "humørsprederpris".

Burgundia Jazzband har så at sige solgt sig selv på gaden. Det er blevet til flere radio- og tv-optagelser af lørdagens hyggejazz, og det har fået mange ferierende jazzfolk til at stoppe op og lægge øre til de glade toner. Invitationer til festivaler og klubber er der også kommet ud af arbejdet på gadeplan. Bl.a. spillede Burgundia Jazzband i Lunds ærværdige jazzklub "Stardust" som optakt til klubbens første sæson i det nye årtusind.

I løbet af de årene har bandet spillet på FEMØ JAZZFESTIVAL, RIVERBOAT FESTIVALEN (4 år i træk!), TUNØ FESTIVALEN, adskillige gange på SYDØSTSKÅNES FESTIVAL i Simrishamn ("Jazz på Österlen"), HÄLLEVIK TRAD. JAZZ FESTIVAL, NEXØ FESTIVALEN, ”husorkester” på ALLINGE JAZZFESTIVAL, RØMØ FESTIVALEN og til MARIBO FESTIVALEN. I 2001 deltog vi i finalen i ”Swedish Open i Glad Jazz”. Desuden har vi spillet i jazzklubber rundt om i landet.

Burgundia Jazzband har indspillet 3 CD’er:
Burgundia Jazzband (1997)
That’s My home (2001)
Burgundia Jazzband 3 (2009)

Burgundia Jazzband består af:

• Per Juul Hansen, trombone
• Ole Hartelius, trompet
• Povl Stenbæk, klarinet og sopransaxofon
• Jørgen Bondorff, sang og banjo
• Esben Bagger, kontrabas
• Mogens Lundt, trommer

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Burgundia Jazzband er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Burgundia Jazzband

For booking af Burgundia Jazzband ring til jazzorkestre.dk - Tlf. 7020 3648

 Menu
  Børnejazz
  Jazzband
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites

Burgundia Jazzband

 Burgundia Jazzband
Info
Kontakt
jazzorkestre.dk
Booking Tlf. 7020 3648
Email: