Valdemar Rasmussen Trio

Jazzband

Valdemar Rasmussen Trio
”En himmelsk lyd” – sådan skrev pressen i 1984 efter Trioens første udgivelse.

 

Valdemar Rasmussen Trio

 

Trioen som består af Valdemar Rasmussen på trompet og flygelhorn, Uffe Steen på guitar og Jens Jefsen på kontrabas har udviklet deres helt egen måde at fortolke melodier fra salmebogen og højskolesangbogen.
Med 5 cd udgivelser, TVudsendelser, Filmmusik og henved 500 kirkekoncerter har Valdemar Rasmussen Trio
for længst skabt sig en helt original plads i det danske musikliv. Kirkekoncert

Trioens særkende er evnen til at forene jazzens frie improvisationsform med den danske sangskat vel at mærke med fuld respekt for de smukke melodier og den originale harmonisering.

Som Valdemar selv udtrykker det: Af al den musik jeg gennem årene har spillet, kommer jeg ikke nærmere mig selv end i melodierne fra salmebogen og højskolesangbogen.

De sange har betydet så meget for mig, at jeg siger "Herfra min verden går"

Valdemar Rasmussen trompetist, sanger, komponist og tekstforfatter.
Født den 2. marts 1939 i Tønder.
Sang som barn i Kristkirkens drengekor. Fik tidligt klaverundervisning og begyndte at spille trompet som 11 årig i byens spejderorkester.

For Valdemar kom jazzen til Tønder i 1953, hvorefter han 3 år i træk var medlem af de vindende orkestre ved de landsdækkende jazzkonkurrencer. I 1960 tog Valdemar til Tyskland – først som gademusikant og senere med fast job.
Efter militærtjeneste rejste Valdemar i 1962 til København, hvor han spillede med Kjøbenhavns Fodvarmere og Steen Vig’s Jazzorchestra.

Fra 1969 var Valdemar igen rykket til Sønderjylland, hvor han med Valdemars Orchestra udgav flere plader og turnerede med mange af de tilrejsende jazzhelte fra USA. I samme periode tog han også aktiv del i det sønderjyske jazzmiljø, bl.a. som formand for Sønderborg Jazzklub.
Efter 10 år vendte Valdemar som fuldtids professionel tilbage til København for at spille med Henrik Johansen’s Old Stars, Ricardos Jazzmen og Liller. Et længe næret ønske om at udforske koralbogen startede og i 1983 udgav han en række kendte salmer i egne fortolkninger.

Med Valdemars Trio er det blevet til 5 albums, TVudsendelser og hen ved 500 kirkekoncerter. Tilbage igen i Sønderjylland – i den marsk, hvor Valdemar er født, har han i de senere år udgivet en række albums med musikalske fejringer af den landsdel, som han er en uløselig del af. Her har han både som komponist og tekstforfatter og med inspiration fra marskens storslåede natur indspillet flere albums med egen musik og tekster på den sønderjyske dialekt.
Som komponist er Valdemar optaget i den nyeste Højskolesangbog.
Valdemar har skrevet og indspillet filmmusik til:

1986 ”For en fremmed barskt og fattigt”
1994 ”I Noldes landskab”
2000 ”Tidevandsbølgen” En portrætfilm om salmedigteren Hans Adolph Brorson
Af anerkendelser har Valdemar modtaget

1994 Sønderjyllands Amts anerkendelse for musikalsk virke i Sønderjylland gennem årene
1995 Josef Prisen
1996 H.V. Clausens og Johan Ottesens legat
2005 Lindeprisen
2005 Tønderhus Fonds Hæderspris

Vigtige koncerter
1964 med bluessangeren Sonny Boy Williamson
1966 turne med tenorsaxofonisten Ben Webster
1986 Danske Kirkedage med Valdemar Rasmussen Trio og Ebbe Reich
1989 DR koncertsal med Dan Turèll og Radioens Pigekor i anledning af 200 året for B.S. Ingemanns fødsel
1973 Turne med den engelske klarinetist Sandy Brown
1993 Åbning af Dansk kulturår i Luxembourg
1995 ”75 årsdagen for Genforeningen” på Dybbøl
1995 Åbningen af Museumsvandtårnet i Tønder med tilstedeværelse af Hendes Majestæt Dronning Ingrid, ark. Hans J. Wegner og Hr. Møller Mc-Kinney Møller Fond
1996 Prins Joachims bryllup
2001 Koncert i anledning af Århus Domkirkes 800 årsjubilæum
2002 JydskeVestkystens Kulturprisfest
2006 Vadehavs – showet ”Springflod”
Valdemar Rasmussen’s personlige stil lader sig ikke direkte sammenligne med andre trompetister.

Igennem et langt aktivt liv har Valdemar følt det naturligt og nødvendigt at udvikle sit forhold til den skabende kunst. Mens den mere regulære jazz var hans oprindelige udgangspunkt, så har han udviklet en stil, en musikalsk måde, der ikke længere kan sættes i en sådan stilistisk bås.
Han beskæftiger sig meget med den danske sang, det danske – især sønderjyske – sprog og den særlige sønderjyske tone, som er en vital del af hans opvækst og hans personlighed.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Valdemar Rasmussen Trio er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Valdemar Rasmussen Trio

For booking af Valdemar Rasmussen Trio ring til jazzorkestre.dk - Tlf. 7020 3648
jazzorkestre.dk
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: mail@nkmusic.dk